La Societat Nova Geogràfica de Catalunya és una organizació fundada per periodistes, científics, escriptors, professionals i viatgers que promou l’estudi, el coneixement i el respecte per la geografía humana, natural i medioambiental del nostre país, Catalunya, i del Planeta.

Som una organització multidisciplinar que promou el coneixement i la reflexió a través de la divulgació geogràfica. Alhora volem connectar amb la tradició de les grans societats geogràfiques pioneres del món, però enfocant la nostra missió i les nostres accions als grans reptes que afronten la natura, la societat i l’individu en el segle XXI.

A la base de la nostra estructura hi ha persones que acumulen una sòlida trajectòria professional i una gran passió pel viatge. L’organització de viatges especialitzats, l’edició de treballs de divulgació, la producció d’audiovisuals i la promoció d’una cultura de viatges intel·ligent i sostenible a Catalunya i al món formen part de la nostra carta de presentació, amb un compromís que compartim obertament amb tota la societat.

La Societat Nova Geogràfica és una entitat sense afany de lucre que va ser fundada i constituida legalment el 29 de Juliol de 2019 amb el nom de Associació Societat Geogràfica de Catalunya. La Societat està representada per tots els seus membres associats, pels membres de la Junta Directiva i pel seu President Jordi Llompart i Mallorquès (en el càrrec des del 8 de Juliol de 2020).