El pròxim dimecres 14 de febrer, a les 18.30 h, a la sala d’actes de la llibreria Altaïr, la Societat Nova Geogràfica i Altaïr us conviden a una nova sessió de les xerrades de @lageografica i AltaïrAquesta vegada amb la prestigiosa periodista -excorresponsal de televisió-Rosa Maria Calaf.

Rosa Maria Calaf va començar la seva carrera professional l’any 1970 a Televisió Espanyola a Catalunya, i ben aviat es va estrenar com a enviada especial a molts llocs del món per cobrir l’actualitat internacional, destacant posteriorment la seva gran tasca com a corresponsal de RTVE a Nova York, Moscou, Buenos Aires, Hong Kong, Beijing i Roma, entre altres destinacions; i va participar també en la creació de Televisió de Catalunya, TV3, l’any 1983.

Rosa Maria Calaf va ser una de les grans pioneres del periodisme femení a la televisió, esdevenint un dels rostres més populars i prestigiosos de la televisió a Espanya. Al llarg de més de 40 anys d’experiència professional, ha estat en primera línia informativa a més de 180 països, ha rebut nombrosos reconeixements públics per la seva llarga i variada trajectòria, com el Premi Ondas, el Premi del Col·legi de Periodistes de Catalunya o el Premi del Club Internacional de Premsa, i també ha estat investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i per la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Periodista inquieta, gran viatgera, crítica i sempre activa, Rosa Maria Calaf va apadrinar fa tres anys el llançament de la Societat Nova Geogràfica i continua participant en nombroses iniciatives culturals i comunicatives.

Durant la xerrada d’aquest dimecres a la llibreria Altaïr amb el membre de la Junta Directiva de @lageografica David RullRosa Maria Calaf parlarà de la seva trajectòria, dels mitjans de comunicació, de l’allau d’informació que ens aclapara i dels reptes actuals que té la nostra societat per avançar cap a un futur amb menys conflictes. Com ella mateixa acostuma a dir: “ser crítics amb la informació ens farà ciutadans més lliures”.

Aquestes xerrades de la Societat Nova Geogràfica, en col·laboració amb Altaïr, estan obertes al públic, tenen una periodicitat mensual i pretenen aportar debat, coneixement i reflexió sobre diversos temes de l’actualitat de la geografia humana, cultural i mediambiental del nostre país i del món.

Data: 14 de febrer

Horari: 18.30 h

Lloc: Llibreria Altaïr

5 febrer, 2024