Manuel Forcano és viatger, poeta i traductor; doctor en filologia semítica de la Universitat de Barcelona; reconegut professor d’hebreu, d’arameu i d’història del Pròxim Orient.

També és autor de llibres de poesia com ara Les mans descalcesEl tren de Bagdad i Ciència exacta, de llibres d’assaig com Història de la Catalunya jueva o Els jueus catalans, i traductor a diverses llengües de Els viatges d’Ibn Battuta o El llibre de les meravelles de Marco Polo. Entre els anys 2016 i 2018, va dirigir l’Institut Ramon Llull i ha participat en diversos organismes i institucions culturals del nostre país, havent rebut molts premis i reconeixements públics.

Forcano és un apassionat dels països del Pròxim Orient, que coneix profundament arran dels seus estudis i dels seus múltiples viatges, de manera que la majoria de la seva obra literària está impregnada de referències a les cultures jueva, àrab i cristiana, interpretant-les sempre de forma respectuosa i oberta. Segons Manel Forcano “un dels perills més grans de la humanitat és el de sempre: la ignorància”.

Durant la xerrada, Forcano va parlar amb el president de la Societat Geogràfica, el periodista i cineasta Jordi Llompart, de la història, la cultura i la realitat social i política d’Israel i la resta de països del Pròxim Orient.

 

 

9 gener, 2023