El pròxim dimecres 4 de Maig, a les 18.30h, a la sala d’actes de la llibreria Altaïr, us conviden a una nova sessió de les xerrades de @lageografica i @altaïr. Aquesta vegada per parlar de la necessitat i el sentit del viatge humanitari amb el doctor Jorge Peraza, coordinador de “Learn for sight” de l’Hospital Clínic de Barcelona, un projecte de campanyes mèdiques oftalmològiques a Haití, un dels paísos més pobres del món.
Jorge Peraza, nascut a Cuba, és un reconegut oftalmòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona; el Dr. Peraza ha participat en set campanyes d’acció humanitària a la població de Jean Rabel, al Nord-Oest d’Haití, realitzant in situ més de 200 cirurgies de cataractes, la principal causa de ceguesa evitable al món, i moltes altres intervencions ambulatòries urgents. L’acompanyarà en aquesta xerrada la Belén Ingelmo, educadora social de la Facultat Pere Tarrés de Barcelona, membre de la comunitat religiosa Jesús- Maria, voluntària a Haití des de l’estiu de 2002. Tots dos, i juntament amb altres metges i voluntaris, han dut a terme diverses campanyes d’informació, tractament i intervencions quirúrgiques en un entorn d’absoluta pobresa i de falta de recursos mèdics i hospitalaris. Amb ells parlarem del “viatge humanitari”, de l’interès per viatjar, conèixer i intervenir en el nostre món amb el propòsit de milorar la qualitat de vida de les persones, sobretot de les més desfavorides, a qualsevol racó del planeta.
Aquestes xerrades de la Societat Nova Geogràfica, en col.laboració amb Altaïr, estan obertes al públic en general, tenen periodicitat mensual i pretenen aportar debat, coneixement i reflexió sobre diversos temes de l’actualitat de la geografia humana, cultural i mediambiental del nostre país i del món. 

28 abril, 2022