El pròxim dijous 21 de març, a les 18.30 h, a la sala d’actes de la llibreria Altaïr, la Societat Nova Geogràfica i Altaïr us conviden a una nova sessió de les xerrades de @lageografica i Altaïr. Aquesta vegada amb l’aventurer explorador de les terres polars, Ramón Larramendi.

Larramendi és un dels exploradors polars més reconeguts a dins i fora del nostre país. Nascut a Madrid l’any 1965. Ha dedicat la seva vida a explorar els territoris més extrems del planeta, acumulant una experiència única i un coneixement profund dels secrets dels pols.

Amb més de 40.000 quilòmetres recorreguts en trineu de gossos, kayak i esquís, Larramendi ha protagonitzat gestes inèdites com l’Expedició Circumpolar 1990-1993, una travessia de 14.000 quilòmetres per l’Àrtic sense cap mena de motorització. A més, ha estat un dels pocs exploradors que ha arribat al Pol Nord Geogràfic en set ocasions, un fita que demostra la seva determinació i capacitat de superació davant les condicions més adverses. La seva trajectòria l’ha convertit en un referent i exemple en l’exploració polar, i ha rebut diversos premis i reconeixements, com la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu o el Premi Nacional d’Exploració. A més de la seva faceta com a explorador, Larramendi és un apassionat defensor del medi ambient i treballa activament en la sensibilització sobre els efectes del canvi climàtic en els ecosistemes polars.

Durant la xerrada del pròxim 21 de març amb el President de la Societat Nova Geogràfica, Jordi LlompartRamón Larramendi ens convidarà a un viatge fascinant pels paisatges més extrems del planeta, a la vegada que ens inspira a reflexionar sobre la importància de la protecció del medi ambient. La seva experiència ens demostra que, amb tenacitat i determinació, podem aconseguir els nostres objectius i superar qualsevol obstacle.

Aquestes xerrades de la Societat Nova Geogràfica, en col·laboració amb Altaïr, estan obertes al públic, tenen una periodicitat mensual i pretenen aportar debat, coneixement i reflexió sobre diversos temes de l’actualitat de la geografia humana, cultural i mediambiental del nostre país i del món.

Data: 21 de març
Horari: 18.30 h
Lloc: Llibreria Altaïr

22 febrer, 2024