El pròxim dimecres 16 de febrer a les 19.30h, als Cinemes Girona de Barcelona, la Societat Nova Geogràfica i la revista National Geographic España, organitzen una nova sessió 
de cine fòrum sobre geografia humana, cultural i mediambiental amb el passi de la premiada pel·lícula “Un oceà de plàstic” sobre l’impacte mediambiental dels residus plàstics en la vida dels oceans.
Guanyadora de nombrosos premis a festivals internacionals“Un oceà de plàstic” és una pel.lícula impressionant i commovedora que ens alerta de la bellesa i la fragilitat del món marí. En un intens viatge per molts racons del planeta, la pel·lícula parla dels efectes globals de la contaminació per plàstic, però també de les solucions tecnològiques més innovadores per descontaminar i millorar la qualitat de l’aigua dels oceans. 
Estrenada el 2016, “Un oceà de plàstic” està considerada una de les millors pel·lícules documentals dels darrers anys. Revela amb imatges espectaculars i sorprenents l’estat real del món submarí, i, en molts dels seus passatges, deixa el públic completament estorat i commocionat. Ha estat produïda per un grup de científics, cineastes, periodistes i activistes que han creat una organització especialment dedicada a alarmar i conscienciar el públic de tot el món sobre l’estat fràgil dels oceans i sobre les perilloses conseqüències que això té no només sobre les espècies marines sinó també sobre la vida humana. La Societat Nova Geogràfica i National Geographic España ens afegim a aquesta iniciativa tant necessària. 

En acabar la projecció, s’obrirà un debat amb el públic amb la participació d’Andrea Torres, fotògrafa directiva de l’organització “Plastic Oceans”, i del prestigiós càmera d’imatge submarina Jordi Chias
Els passis del cicle de CINE FÒRUM GEOGRÀFICA es fan trimestralment als cinemes Girona de Barcelona (Carrer Girona, 175) i són gratuïts mitjançant preinscripció per a respectar l’aforament permès. Qualsevol espectador que vulgui acudir a l’acte ha de registrar-s’hi prèviament enviant un correu a info@geografica.cat .

4 febrer, 2022