La Societat Geogràfica de Catalunya
Som una organització multidisciplinar que promovem el pensament i la reflexió a través de la divulgació geogràfica. Alhora volem connectar amb el llegat i la tradició històrica de les societats geogràfiques internacionals que han estat pioneres des del segle XVIII, però adaptant les nostres accions i el nostre missatge al món del segle XXI.
info@geografica.cat

Xavier Moret, escriptor i viatger, a les xerrades de la Societat Nova Geogràfica a la llibreria Altaïr.

El pròxim dimecres 1 de desembre, a les 18.30h, a la sala d’actes de la llibreria Altaïr, la Societat Nova Geogràfica i Altaïr us conviden a una nova sessió de les xerrades de @lageografica i @altaïr. Aquesta vegada amb el premiat reporter i escriptor de viatges Xavier Moret.
Xavier Moret és un periodista amb un gran bagatge professional, havent treballat, entre altres mitjans, a TV3, TVE, la Vanguàrdia, El País i el Periódico. També és un escriptor d’èxit amb diverses novel.les i assaigs, però sobretot és autor d’una extensa obra literària lligada als viatges als cinc continents.
El seu primer llibre de viatges, América, América (1998), el va portar a recórrer tota la costa oest dels Estats Units, i des d’aleshores que no ha parat de recórrer el planeta amb una mirada pròpia que ens ajuda a explorar i comprendre millor el món en què vivim. En el seu últim llibre, Històries del Japó (2021), Moret ens transporta a una societat dramàticament impregnada per les contradiccions entre la tradició ancestral i la tecnologia més moderna.
Durant la xerrada amb el President de la Societat Nova Geogràfica, el periodista i cineasta Jordi Llompart, Xavier Moret parlarà de la seva experiència viatgera, dels països, cultures i societats que ha conegut, i molt especialment de la seva descoberta del Japó, un país amb una cultura exòtica i fascinant, però díficilment comprensible a la cultura europea.

Aquestes xerrades de la Societat Nova Geogràfica, en col.laboració amb Altaïr, estan obertes al públic, tenen una periodicitat mensual i pretenen aportar debat, coneixement i reflexió sobre diversos temes de l’actualitat de la geografia humana, cultural i mediambiental del nostre país i del món.