El pròxim Dijous 29 d’Abril a les 19h als cinemes Girona, la Societat Nova Geogràfica – en col.laboració amb la revista National Geographic España, estrenarà un cicle de cine fòrum sobre geografia humana, cultural i mediambiental del planeta amb el passi de la súper-producció documental per a cines IMAX El Misteri del Nil, 15 anys després de la seva estrena mundial.

El Misteri del Nil narra el primer descens de la història del Nil Blau, des de les seves fonts a Etiòpia fins a la costa mediterrània a Egipte, una gesta aventurera i fílmica de més de cinc mil quilòmetres i 114 dies de navegació que va rebre nombrosos guardons internacionals i l’atenció de més de 10 milions d’espectadors als cines IMAX de tot el món, un gran clàssic del cinema que continua projectant-se.

El Misteri del Nil recorre Etiòpia, Sudan i Egipte mostrant la vida, els pobles i els paisatges extraordinaris que travessa el riu, i posa en evidència la necessitat de respectar el seu cabal per garantir el futur de prop de 200 milions de persones que en depenen.

A més de la projecció del film, l’acte comptarà amb una breu presentació i posterior col.loqui amb la presència del periodista, productor i director de la pel.lícula, Jordi Llompart, que parlarà de la gènesi del projecte, les anècdotes del rodatge i de l’impacte mundial de la seva estrena.

Els passis es faran trimestralment als cinemes Girona de Barcelona (Carrer Girona, 175) i seran gratuïts mitjançant pre-inscripció per a respectar l’aforament permès. Qualsevol espectador que vulgui acudir a l’acte haurà de registrar-s’hi prèviament enviant un correu a info@geografica.cat  

14 abril, 2021