Les investigacions de Jordi Dachs han estat clau per entendre la interrelació entre la contaminació i el canvi climàtic. Actualment és professor de recerca de l’“Institut de diagnosi ambiental i estudis de l’aigua” del CSIC i codirector del grup de recerca en canvi global i biogeoquímica. Anteriorment havia estat investigador associat a la Universitat de Rutgers-State de Nova Jersey i investigador visitant a la Universitat de Harvard.

Les seves recerques se centren en el transport dels contaminants orgànics i tenen un component important de treball de camp. Això l’ha portat a liderar diverses missions oceanogràfiques i antàrtiques. Entre altres, en Jordi Dachs ha organitzat quatre expedicions a l’Antàrtida que han aportat informacions molt valuoses per a la comunitat científica internacional, i els anys 2010 i 2011 va participar en la moderna Expedició Malaspina de circunnavegació del món que va estudiar el canvi global i la biodiversitat als oceans. En Jordi Dachs té més de 180 publicacions en revistes científiques de prestigi i actualment és editor associat de la revista “Environmental Science and Technology”.

Durant la xerrada, en Jordi Dachs va parlar amb el President de la Societat Geogràfica, el periodista i cineasta Jordi Llompart, dels seus estudis i expedicions oceanogràfiques, dels efectes dels contaminants i de les possibles estratègies per a reduir la perturbació humana sobre la composició de la biosfera en el sistema de la Terra.

 

 

14 octubre, 2022