El pròxim dimecres 14 de setembre, a les 18.30h, a la sala d’actes de la llibreria Altaïr, la Societat Nova Geogràfica i Altaïr us conviden a una nova sessió de les xerrades de @lageografica i @altaïr. Aquesta vegada per parlar amb un científic de gran prestigi sobre els efectes dels contaminants sobre el canvi global al planeta i sobre les estratègies per mitigar-los.  
 
En Jordi Dachs és un dels millors experts internacionals en l’estudi dels efectes de la contaminació sobre el medi natural. Les seves investigacions han estat clau per entendre la interrelació entre la contaminació i el canvi climàtic. Actualment és professor de recerca de l’“Institut de diagnosi ambiental i estudis de l’aigua” del CSIC i codirector del grup de recerca en canvi global i biogeoquímica. Anteriorment havia estat investigador associat a la Universitat de Rutgers-State de Nova Jersey i investigador visitant a la Universitat de Harvard. 
 
Les seves recerques se centren en el transport dels contaminants orgànics i tenen un component important de treball de camp. Això l’ha portat a liderar diverses missions oceanogràfiques i antàrtiques. Entre altres, en Jordi Dachs ha organitzat quatre expedicions a l’Antàrtida que han aportat informacions molt valuoses per a la comunitat científica internacional, i els anys 2010 i 2011 va participar en la moderna Expedició Malaspina de circunnavegació del món que va estudiar el canvi global i la biodiversitat als oceans. En Jordi Dachs té més de 180 publicacions en revistes científiques de prestigi i actualment és editor associat de la revista “Environmental Science and Technology”.
 
Durant la xerrada, en Jordi Dachs parlarà amb el President de la Societat Geogràfica, el periodista i cineasta Jordi Llompart, dels seus estudis i expedicions oceanogràfiques, dels efectes dels contaminants i de les possibles estratègies per a reduir la perturbació humana sobre la composició de la biosfera en el sistema de la Terra. 
 
Aquestes xerrades de la Societat Geogràfica, en col.laboració amb Altaïr, estan obertes al públic, tenen periodicitat mensual i pretenen aportar debat, coneixement i reflexió sobre diversos temes de l’actualitat de la geografia humana, cultural i mediambiental del nostre país i del món. 

6 setembre, 2022

Lectures recomanades