La Societat Geogràfica de Catalunya
Som una organització multidisciplinar que promovem el pensament i la reflexió a través de la divulgació geogràfica. Alhora volem connectar amb el llegat i la tradició històrica de les societats geogràfiques internacionals que han estat pioneres des del segle XVIII, però adaptant les nostres accions i el nostre missatge al món del segle XXI.
info@geografica.cat

Wilderness en Swat, el Pakistan.

Swat és una regió muntanyenca fascinant del Pakistan i de fàcil accés des de les grans ciutats de la plana i, per aquesta raó, exposada al risc d’un creixement desordenat d’una mena de turisme bàsicament agressiu, inculte i irrespectuós. Amb l’objectiu de contribuir a la preservació d’aquestes valls, Mountain Wilderness International ha proposat un pla que podria aplanar el camí per a la creació d’un parc nacional.

El Projecte Swat té com a objectiu proporcionar una font potencial d’ingressos per a la població local de la Vall Swat i impulsar capacitació professional respectuosa amb el medi ambient per a guies de muntanyisme i trekking i per a explorar i definir una àrea silvestre per a proposar un parc natural i documentar amb la publicació d’una guia de trekking / muntanyisme.

Jordi Quera, president de Mountain Wilderness International va participar de l’última expedició realitzada al setembre. Dirigida pel professor italià Carlo Alberto Pinelli, president honorari de Mountain Wilderness International més 12 excursionistes i muntanyencs experts procedents d’Itàlia, Alemanya i Catalunya, van treballar amb l’ajuda de sis guies locals del primer curs de “Muntanyisme ecològic” de Mountain Wilderness. Així mateix està previst que un altre grup d’excursionistes viatge a les muntanyes de Swat durant l’estiu de 2020 per a dur a terme més exploracions amb l’objectiu de finalitzar el projecte. Aquesta serà la Fase 3: inclourà la publicació d’una guia de confiança, en anglès i urdu, que descriurà les principals rutes de trekking i escalada d’aquesta regió i proporcionarà pautes per a preservar aquests paisatges contra les creixents ones de turistes.

Share