El passat 8 de Juliol, al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, la Societat Nova Geogràfica va presentar-se públicament davant d’un centenar de personalitats, amics i col·laboradors. Aquest va ser el baptisme públic d’una Societat Geogràfica moderna, sorgida de la societat civil del nostre país, que vol incidir en la promoció de la geografia humana, cultural i mediambiental de Catalunya i el món.
L’acte va comptar amb les intervencions de l’estratega de màrketing i membre de la junta directiva Muntsa Dachs, de la veterana periodista Rosa Maria Calaf, del biòleg i comunicador Daniel Arbós, de la jove activista mediambiental Maria Serra, del reconegut fotògraf Tino Soriano, i del periodista, cineasta i president de la Societat Nova Geogràfica Jordi Llompart. 
Durant l’acte, Llompart va explicar que la Societat Nova Geogràfica és una entitat oberta a tothom que comparteixi el mateix ideari d’observar, conèixer i protegir el nostre món i que tingui les mateixes ganes d’implicar-se en l’exploració geogràfica, en l’estima pels pobles i les cultures, en el respecte pels valors humans, en l’amor per la vida salvatge, en la cura del medi ambient i en la salut i la dignitat de les persones. 
La Societat Nova Geogràfica promou i organitza expedicions, conferències, debats, publicacions escrites i audiovisuals i tot tipus d’activitats d’exploració i divulgació; i  la formen persones provinents de diversos camps professionals, com ara enginyers, geògrafs, historiadors, periodistes, alpinistes, metges, investigadors, naturalistes, dissenyadors, fotògrafs, empresaris, etc, i tots ells comparteixen la passió pel viatge i per conèixer i comprendre el món amb una mirada respectuosa. És  una associació sense afany de lucre, oberta a tothom qui s’hi vulgui inscriure i col·laborar, molt present ja de forma activa a les xarxes socials (@lageografica) L’acte de presentació pública de la nostra Societat va arribar quasi dos anys desprès d’haver-se constituit legalment, desprès de dos intents fallits per la pandèmia l’any passat, però, tot i això, va comptar amb enorme interès i expectació, amb molt públic que es va haver de quedar a les portes per exigències de les restriccions sanitàries de la pandèmia. 
La cloenda de l’acte va ser a càrrec del Sr. Ricard Font, Secretari General de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, que va posar en valor la iniciativa de la Societat Nova Geogràfica en el context actual i va animar la Societat a continuar creixent i esdevenir una gran entitat socio-cultural de referència al nostre país. 

Si no vas poder seguir l’acte en directe, el tens disponible en aquest enllaç de youtube.

18 juliol, 2021