El pròxim Dimecres 26 d’octubre a les 19:30h, als Cinemes Girona de Barcelona, la Societat Nova Geogràfica i la revista National Geographic España, organitzen una sessió de cine fòrum que commemorarà el centenari de l’extraordinària descoberta de la tomba de Tutankamon per l’arqueòleg Howard Carter el 1922.

En el decurs de l’acte es projectarà la pel·lícula documental Los tesoros de Tutankamon, que indaga sobre els fabulosos objectes que es van trobar a la cambra funerària i que revelen molts detalls sobre la misteriosa personalitat del jove faraó i sobre la societat egípcia de la seva època.

La projecció del documental anirà seguida d’un col·loqui amb el doctor en egiptologia i professor de la UAB Marc Orriols, amb la doctora en història de l’art i arqueòloga especialitzada en egiptologia Susana Alegre, autora d’un llibre sobre Tutankamon que es publicarà properament, i amb el doctor en egiptologia i professor de la UAB David Rull. Tots tres parlaran de les anècdotes que envolten la descoberta arqueològica més fascinant i documentada del segle passat, del viatge al més enllà dels faraons i dels aspectes més rellevants de l’antiga civilització egípcia.

La sessió de CINE FÒRUM GEOGRÀFICA es fa als cinemes Girona de Barcelona (Carrer Girona, 175) i és gratuït. Només cal pre-inscriure’s anticipadament per a respectar l’aforament permès. Qualsevol espectador que vulgui acudir a l’acte ha de registrar-se prèviament enviant un correu a info@geografica.cat

10 octubre, 2022