David Ruiz, nascut el 1960 amb un peu a l’aigua i un llapis a la mà, és un creatiu publicitari molt exitós, de llarga trajectòria empresarial i reconegut prestigi, que l’any 2017 va decidir replantejar la seva vida, tancar la seva empresa i llençar-se a l’aventura de navegar en solitari amb el seu petit veler durant quatre anys, afrontant una experiència que el portaria al límit de la seva resistència física i mental. La volta al món a bord d’un veler, cobrint milers de quilòmetres en solitud, cavalcant sobre ones impressionants i tempestes descomunals, és una experiència extraordinària que només se supera amb voluntat de supervivència i, com en el cas de’n David, també amb un gran sentit de l’humor. L’experiència viscuda ha donat lloc al llibre “Irse” que en David ha escrit amb les seves notes de viatge, algunes d’elles molt punyents i divertides.

A la llibreria Altaïr, David Ruiz va xerrar de la seva gran aventura amb el periodista membre de la Societat Nova Geogràfica Josep Ma Palau, amb qui parlà de les anècdotes més impressionants i colpidores d’aquesta llarga experiència de navegació, de com va aconseguir culminar-la en plena panèmia i de com l’ha transformat íntimament. Segons explica, en David va complir el seu vell desig de deixar anar les “amarres”, de navegar ben lluny de la seguretat d’un port, de deixar-se portar pels vents, explorar, descobrir i somniar.

Deixant de banda la seva passió per navegar, David Ruiz és un professional que ha rebut més de cent premis nacionals i internacionals com a creatiu publicitari, entre els que hi figuren la medalla d’or del club de directors d’art de Nova York i el primer Gran Premi de publicitat gràfica lliurat a Espanya. És autor del logotip de la ciutat de Barcelona i el 1997 va ser nomenat membre de l’Alliance Graphique Internationale.

10 març, 2022